حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

راهنمای جامع خرید سنسور فشار در سال 1402

اندازه‌گیری فشار سیالات از مهمترین اطلاعات در طراحی انواع سیستم‌های فرآیندی هستند. برای این منظور انواع سنسور فشار طراحی ‌شده است. این سنسورها وظیفه دارند تا سطح فشار سیالات فرآیندی را از طریق المان‌های مکانیکی اندازه‌گیری کرده و آنها را تبدیل به سیگنال الکتریکی استاندارد برای تحلیل در تجهیزات کنترل صنعتی نمایند. معمولاً در طراحی انواع سنسور فشار از اختلاف فشار در اطراف صفحات دیافراگمی برای اندازه‌گیری استفاده می‌کنند. اما در بحث طراحی با تنوع گسترده از این سنسورها روبرو هستیم.

سنسور فشار یا ترانسدیوسر فشار تجهیزی است که در دسته‌بندی ابزار دقیق قرار می‌گیرد. برندهای متعددی در سراسر جهان انواع این سنسورها را با استفاده از متریال‌های متنوع و قابلیت‌های متفاوت تولید کرده‌اند. کاربرد سنسور فشار در طراحی هر سیستم فرآیندی الزامی است. اما لازم است که در انتخاب سنسور فشار، تمامی ملاحظات فنی و تخصصی را مد نظر داشته باشید. این سنسور باید مطابق با نیازهای سیستم، نوع سیال و در محدوده فشار مناسب تهیه شود. در این مقاله از اینرژی قرار است تا به نکاتی کلیدی از راهنمای خرید سنسور فشار بپردازیم.

سنسور فشار

سنسور فشار چیست؟

سنسور فشار ابزار اندازه‌گیری پیوسته فشار سیال است. هر سیالی چه مایعات و یا گازها در خطوط فرآیندی و یا مخازن تحت فشار هستند. این فشار می‌تواند خیلی کم و یا خیلی زیاد باشد. همچنین فشار می‌تواند محصول سیالی مایع، گاز و یا دو فاز شده باشد. فشار می‌تواند نتیجه عبور سیال از لوله و یا حضور سیال متراکم شده در مخزن دربسته مانند کپسول باشد. در هر صورت انواع سنسور فشار برای اندازه‌گیری پیوسته سطح فشار سیالات متنوع طراحی ‌شده‌اند.

 

به ‌این ‌ترتیب تجهیزات حساس به سطح خاصی از فشار مانند سوئیچ‌های حدی در دسته انواع سنسور فشار قرار نمی‌گیرند. زیرا این تجهیزات فقط نسبت‌ به سطح خاصی از فشار عکس‌العمل نشان می‌دهند. این در حالی است که انواع سنسور فشار می‌توانند تمامی تغییرات فشار سیال را به شکل کاملاً پیوسته اندازه‌گیری کرده و اطلاعات لازم را به‌ صورت سیگنال الکتریکی استاندارد و آنالوگ شده مخابره کنند. البته هر سنسور فشار برای اندازه‌گیری در محدوده معینی طراحی ‌شده است که باید در مراحل طراحی سیستم‌های فرآیندی محدوده کار آنها مورد توجه قرار بگیرد.

ترانسدیوسر فشار چیست؟ چه کاربردی دارد؟

ترانسدیوسر بخش حساس به فشار در انواع سنسور فشار است. به ‌سادگی نمی‌توانیم تعریف دقیق و جامعی از ترانسدیوسر داشته باشیم. زیرا از یک مبحث کلی درباره سیستم‌های حساس به اندازه‌گیری فشار صحبت می‌کنیم.

در نگاه کلی به المان‌های اندازه‌گیری در داخل سنسور فشار بدون در نظر گرفتن تقویت‌ کننده الکتریکی اصطلاحاً ترانسدیوسر فشار گفته می‌شود. به ‌این ‌ترتیب ترانسدیوسر بخش سنسوری سیستم در اندازه‌گیری فشار است که خروجی آن یک سیگنال الکتریکی خام در حد میلی ‌ولت است.

هر سنسور فشار از دو بخش کلی اما درگیر با هم ساخته‌ شده است. بخش اندازه‌گیری که می‌تواند یک سیستم دیافراگمی باشد. این بخش به المان الکتریکی متصل است و می‌تواند دامنه تغییرات فشار را به سیگنال الکتریکی خام تبدیل کند. معمولاً از پل واتسون برای تولید سیگنال الکتریکی استفاده می‌شود. بخش دوم قسمت تقویت ‌کننده سیگنال الکتریکی است. در این بخش سیگنال خام تولید شده از تجهیزات اندازه‌ گیری تبدیل به سیگنال الکتریکی استاندارد مانند 0-20 mA و یا 4-20mA می‌شود. به بخش اول تا مرحله تولید سیگنال الکتریکی، بدون حضور تقویت‌ کننده اصطلاحاً ترانسدیوسر فشار گفته می‌شود.

ترانسدیوسر فشار چیست؟ چه کاربردی دارد؟

ترانسمیتر فشار چیست؟

به مجموعه کامل سنسور فشار با خروجی استاندارد اصطلاحاً ترانسدیوسر فشار گفته می‌شود. ترانسمیتر تعاریف متفاوتی دارد. اما در کل بخش تکمیلی تقویت ‌کننده سیگنال الکتریکی انواع سنسور فشار است.

بخش اندازه‌گیری سنسور فشار یا همان ترانسدیوسر نمی‌تواند سیگنال‌های استاندارد الکتریکی را تولید نماید. تولید این سیگنال‌ها مانند 0-20 mA و یا 4-20mA بر عهده ترانسمیتر است. ترانسمیتر سیگنال الکتریکی سنسور فشار را تقویت کرده و با تولید سطح جریان و یا ولتاژ استاندارد آن را مناسب استفاده در فواصل طولانی می‌کند.

یک سنسور فشار می‌تواند مجموعه‌ای مشترک از ترانسدیوسر و ترانسمیتر باشد. این سنسورها به شکل کمپکت شده و در قامت یک محصول تجاری فروخته می‌شوند. اما گاهاً بخش اندازه‌گیری، جدا از بخش ترانسمیتر طراحی ‌شده است. در این ‌صورت باید اجزا سنسور فشار را جداگانه تهیه کنید و با روش‌های مهندسی شده در کنار هم نصب نمایید.

طراحی سنسور فشار چگونه است؟

طراحی سنسور فشار از جانمایی تجهیزات مکانیکی اندازه‌گیری فشار در کنار بخش‌های الکتریکی است. هر سنسور فشار دارای بخش اندازه‌گیری است. این بخش با همان حسگر فشار در محل پروژه برای پایش دائمی سیال نصب می‌شود. المان اندازه‌گیری در تماس مستقیم با جریان عبور سیال قرار دارد.

المان اندازه‌گیری فشار می‌تواند یک صفحه دیافراگمی باشد که باید در مواجهه مستقیم با سیال نصب شود. این اتصال باید کاملاً محکم و آب‌بندی شده باشد تا از درز سیال حین اندازه‌گیری فشار جلوگیری شود. در ادامه تجهیزات الکتریکی هستند. این بخش قرار است تغییرات مکانیکی را به شکل الکتریکی تبدیل نماید. پل واتسون ساخته ‌شده از مقاومت‌ها در یک گراف مربعی ساده‌ترین ابزار تولید سیگنال الکتریکی است. با تغییرات فنی در طراحی پل واتسون می‌توانیم المان الکتریکی بهتر و دقیق‌تری بسازیم. اما در نهایت سیگنال الکتریکی تولید شده اطلاعاتی خام و غیرکاربردی است. این سیگنال باید استانداردسازی شود.

برای استانداردسازی و همچنین تقویت سیگنال الکتریکی، تجهیزات ترانسمیتر طراحی‌ شده است. در این مرحله سیگنال الکتریکی در سطح استاندارد و تقویت شده برای ارسال به فواصل دور تولید می‌شود. حال می‌توانیم از سیستم‌های آنالوگ مانند PLC و یا DCS و… برای پایش اطلاعات انواع سنسور فشار استفاده کنیم.

ملاحظات طراحی سنسور فشار

عموم سازندگان، کل مجموعه ترانسدیوسر و ترانسمیتر فشار را در یک پک کامل عرضه می‌کنند. انتخاب سنسور فشار نیز براساس اطلاعات فنی درج شده این مجموعه‌های آماده انجام می‌شود. برای طراحی انواع سنسور فشار از بدنه‌های مقاوم استفاده می‌شود. این بدنه باید از تجهیزات الکتریکی و اندازه‌گیری سنسور فشار در مقابل اثرات مخرب مکانیکی و محیطی و همچنین تأثیر سیال محافظت کند. همچنین هر سنسور فشار دارای کانکشن الکتریکی استاندارد برای اتصال سیگنال‌های الکتریکی است.

ملاحظات طراحی سنسور فشار

در مراحل طراحی و ساخت انواع سنسور فشار از انواع آزمایش‌ها برای بررسی عملکرد مفید تجهیز استفاده می‌شود. آزمایش تنظیم فشار با اعمال یک فشار حداکثری و بررسی محاسبه پیوسته فشار در تغییرات گسترده از جمله مهمترین این آزمایشات است. محصول نهایی به ‌همراه لوازم جانبی همراه اسناد و مدارک، گزارش آزمایش، روش کالیبراسیون و دستورالعمل عملکرد برای کاربردهای تخصصی عرضه می‌شود. مهم است که در هنگام خرید سنسور فشار تمامی این موضوعات را بررسی کرده و نمونه‌ی کاملاً تخصصی نیاز خود را تهیه کنید.

ترانسمیتر فشار چیست؟ چه کاربردی در صنعت دارد؟

انواع روش‌های تشخیص فشار

انواع سنسور فشار متنوع هستند. اما عموم آنها با استفاده از روش‌های دیافراگمی کار می‌کنند. سنسورهای فشار در تماس با جریان سیال می‌توانند فشار خط را اندازه‌گیری کنند. اما در این روش‌های اندازه‌گیری از سه نوع فشار تحت عملکردهای متفاوت استفاده می‌کنند. در نظر داشته باشید که صفحات دیافراگمی به اعمال فشار در هر دو سمت خود برای اندازه‌گیری نیاز دارند. بنابراین لازم است تا در سمت دیگر صفحات دیافراگمی فشار دیگری نیز اعمال شود. تغییرات دیافراگم در اثر تغییرات فشار و اختلاف در دو سمت دیافراگم، مرجع اندازه‌گیری انواع سنسور فشار است. عملکرد انواع سنسور فشار را براساس نوع فشار مرجع در سه دسته‌بندی متفاوت بررسی می‌کنند:

  1. فشار مطلق (Absolate Pressure): فشار مطلق با ایجاد حداقل فشار در سمت دیگر دیافراگم تولید می‌شود. برای این منظور سمت دیگر دیافراگم خالی از هوا در حالتی نزدیک به خلأ قرار دارد. تغییر شکل دیافراگم نیز کاملاً مطابق با تغییرات فشار اندازه‌گیری شده ‌است. طراحی انواع سنسور فشار با استفاده از روش فشار مطلق سخت و تجهیزات آن گران‌قیمت هستند.
  2. فشار نسبی (Relative Pressure): در طراحی این سنسور فشار از فشار اتمسفر در سمت دیگر دیافراگم استفاده ‌شده است. فشار اتمسفر همان فشار محیط است که آزادانه در سمت دیگر دیافراگم قرار دارد. هر گونه تغییر فشار سیال نسبت ‌به فشار اتمسفر باعث جابجایی دیافراگم می‌شود. پیاده‌سازی این روش ساده است و چندان چالشی برای ایجاد فشار اتمسفر پشت صفحات دیافراگمی سنسور فشار وجود ندارد. اما دقت عملکرد سنسور کم است. زیرا با تغییر ارتفاع سطح فشار اتمسفر نیز تغییر می‌کند. همچنین برای اندازه‌گیری فشارهای خیلی بیشتر از فشار اتمسفر کارایی ندارد.
  3. فشار تفاضلی (Differential Pressure): در این روش از اعمال یک فشار مجزا در پشت دیافراگم استفاده می‌شود. این سنسورها دارای دو ورودی مجزا هستند. یک ورودی که به سیال در ارتباط است و ورودی دوم که برای اعمال فشار در حد معین در سمت دیگر دیافراگم استفاده می‌شود. به ‌این ‌ترتیب تغییرات دیافراگم کاملاً وابسته به اختلاف فشار در دو سمت دیافراگم است. روش تفاضلی دقیق است؛ زیرا فشار سمت دیگر دیافراگم با توجه به محیط تغییر نمی‌کند. همچنین اجرای آن ساده و کم‌هزینه است. انواع سنسور فشار متداول در طراحی سیستم‌های فرآیندی از همین مدل‌های تفاضلی هستند.

تفاوت حسگر فشار مطلق و حسگر فشار نسبی

سنسور فشارهای مطلق و نسبی روش طراحی تقریباً یکسانی دارند. در هر دو نمونه نیازی به تعریف فشار دوم برای اندازه‌گیری فشار اصلی نداریم. بلکه فشار سیال را با توجه به یک معیار ثابت می‌سنجیم. این معیار ثابت در سنسور فشار مطلق همان شرایط خلأ است. اما در فشار نسبی با سطح فشار اتمسفر کار می‌کنیم.

از لحاظ عملکردی سنسور فشار مطلق کارکرد دقیق‌تری دارد. اما از نظر عملیاتی استفاده از آن دشوارتر است. در هنگام انتخاب سنسور فشار باید الگوی مورد نیاز سیستم خود را بررسی کنید تا بهترین نمونه کاملاً مطابق سیستم خود را نصب نمایید.

فشار اتمسفر در شرایط متفاوت آب‌وهوایی تغییر می‌کند. البته این تغییر چندان محسوس نیست. مگر آنکه اختلاف ارتفاع زیاد باشد. در شرایط معمول یک تغییر ساده آب‌وهوایی می‌تواند سطح فشار اتمسفر را تا 30 بار جابجا کند. این مقدار تقریباً کم و قابل چشم پوشی است. اما در صورت تغییر زیاد ارتفاع مثلاً با حرکت از سطح دریا تا ارتفاع 2000 متری سطح فشار اتمسفر تا 200 بار تغییر می‌کند که دیگر چندان قابل چشم‌ پوشی نیست. این تلرانس فشار مرجع در سنسورهای مطلق وجود ندارد. معمولاً سنسور فشار مطلق برای تجهیزات با اندازه‌گیری دقیق و ظریف استفاده می‌شوند. اما در محاسبه فشارهای بالا می‌توانیم به‌ راحتی از مقدار تلرانس فشار اتمسفر در فشارسنج نسبی عبور کنیم.

 

تکنولوژی‌های به ‌کار رفته در طراحی انواع سنسور فشار

موارد کاربرد سنسور فشار نسبی

سنسور فشار نسبی برای تفاوت فشار سیال از فشار اتمسفر طراحی ‌شده است. لذا آنچه این فشارسنج‌ها نشان می دهند، لزوماً فشار واقعی خط نیست. بلکه اختلاف فشار خط از منشأ نسبی اتمسفر است. این فشارسنج‌ها زمانی استفاده می‌شوند که بخواهیم تأثیر فشار اتمسفر بر روی فشار سیستم را بررسی کنیم.

سنجش فشار مایعات در سیستم‌های هیدرو استاتیکی یکی از بهترین مثال‌ها برای کاربرد فشار نسبی است. در این سیستم‌ها از جابه‌جایی سطح مایعات برای اندازه‌گیری سطح فشار استفاده می‌شود. در این فشارسنج‌ها سطح مایع درون سیستم اندازه‌گیری نیز در معرض فشار اتمسفر قرار دارد. لذا حسگر نسبی فقط فشار هیدرو استاتیکی را نمایش می‌دهد و تأثیر فشار جوی در اندازه‌گیری را حذف می‌کند.

موارد کاربرد سنسور فشار تفاضلی

سنسور فشار تفاضلی یکی از تجهیزات ابزار دقیق است که برای سنجش اختلاف فشار در دو نقطه طراحی‌ شده است. این سنسورها دارای دو پورت ورودی هستند. هر ورودی برای اتصال به یک سطح فشار استفاده می‌شود. سطح فشار این ورودی‌ها توسط دیافراگم تفاضلی این سنسور سنجیده می‌شود. یکی از قابلیت‌های کاربردی سنسور فشار تفاضلی محاسبه دبی سیال است. وقتی دبی سیال ثابت است، سطح فشار در تمام خط انتقال نیز ثابت است. اما افت دبی باعث افت فشار نیز می‌شود. در این‌ صورت با محاسبه اختلاف فشار در دو نقطه‌ی متفاوت فرآیند، می‌توانیم هر نوع افت جریان احتمالی را اندازه‌گیری کنیم.

تکنولوژی‌های به ‌کار رفته در طراحی انواع سنسور فشار

انواع سنسور فشار تجهیزات ابزار دقیق هستند که در طراحی آنها از تکنولوژی‌های متفاوتی استفاده ‌شده است. از قبیل:

  • سنسور فشار پیزو الکتریکی: این سنسورها با قابلیت تولید ولتاژ طراحی ‌شده‌اند. حسگر حساس به فشار سنسور پیزو الکتریکی (Piezo Electric Pressure Sensor) از موادی ساخته ‌شده است که در اثر تغییر فشار سیال توانایی تولید ولتاژ دارد. البته این تغییر ولتاژ بسیار ناچیز است. اما می‌توانیم با استفاده از ترانسمیتر مناسب از این تغییر ولتاژ هر چند کم برای سنجش فشار سیال استفاده کنیم. سنسورهای پیزو الکتریکی دقت کمی دارند و در اندازه‌گیری فشارهای کوچک با تغییرات کم ضعیف هستند. از این سنسور فشار در طراحی سیستم‌ها با سطح فشار بزرگ و یا اندازه‌گیری تغییرات بزرگ فشار استفاده می‌شود.
  • سنسور فشار پیزو مقاومتی: این سنسورها دارای حسگرهای مقاومتی هستند. اعمال نیروی سیال بر حسگر سنسور پیزو مقاومتی (Pizo Resistive Pressure Sensor) باعث تغییر مقاومت الکتریکی آن می‌شود. این تغییر مقاومت توسط ترانسمیتر تشخیص‌ داده ‌شده و از آن برای سنجش فشار سیال استفاده می‌کنند. سنسورهای پیزو مقاومتی دقت خوبی دارند. از آنها می‌توان برای سنجش دامنه کوچکی از تغییرات فشار استفاده کرد. همچنین مقاومت حرارتی بالایی دارند. اما در کل سیگنال خروجی آنها به نسبت دیگر گونه‌ها ضعیف‌تر است.
  • سنسور فشار خازنی: در طراحی این سنسورها از حسگرهای خازنی استفاده‌ شده است. سنسور خازنی (Capacitive Pressure Sensor) با قابلیت تغییر ظرفیت خازن کار می‌کند. این سنسورها براساس قاعده‌ی جابه‌جایی صفحات خازنی و تغییر ظرفیت آن طراحی ‌شده‌اند. دیافراگم یکی از صفحات خازنی متغیر این سنسورها است. وقتی فشار سیال تغییر می‌کند، موقعیت صفحه دیافراگم نیز تغییر کرده که باعث جابه‌جا شدن موقعیت صفحه‌ی خازن و در نهایت تغییر ظرفیت خازن خواهد شد. سنسور فشار خازنی حساسیت بالایی دارد. دقت اندازه‌گیری این سنسورها زیاد است و از آنها در محاسبه‌ی تغییرات بسیار کوچک سطح فشار در حد میلی بار (mbar) استفاده می‌شود. البته این سنسورها در خطوط با لرزش زیاد کارایی مناسبی ندارند. زیرا این لرزش می‌تواند باعث جابجایی دیافراگم و خطای اندازه‌گیری ظرفیت خازن شود.

نکات کلیدی هنگام کار با انواع سنسور فشار

سنسورهای فشار با تکنولوژی‌های متفاوت برای کار در شرایط متنوع فرآیندهای صنعتی طراحی‌ شده‌اند. قاعدتاً از هر سنسور فشار نمی‌توانید در هر نوع فرآیند با هر مقدار رنج فشار استفاده کنید. در کار با انواع سنسور فشار معیارهای کلیدی زیر را مد نظر داشته باشید.

  • محدوده اندازه‌گیری سنسور فشار را بررسی کنید: هر سنسور فشار برای پایش سطح فشار در محدوده‌ای معین طراحی‌ شده است. لذا هر سنسور توانایی کار در هر سیستمی با هر مقدار تلرانس سطح فشار سیال را ندارد. اولین نکته انتخاب سنسور فشار هماهنگ محدوده اندازه‌گیری آن با رنج فشار سیستم است.

محدوده اندازه‌گیری سنسور فشار

  • دمای عملیاتی سنسور فشار را بررسی کنید: سنسورها علاوه‌بر فشار در محدوده دمای معینی نیز کار می‌کنند. عموماً دامنه عملیاتی آنها در محدوده 25- الی 100 درجه سانتی‌گراد است. اما سنسورهای خاص توانایی کار کردن در دماهای خیلی داغ‌تر و یا خیلی سردتر را دارند. در این باره متوجه درجه حفاظت IP سنسورها باشید. سنسورها باید در محدوده دمای سیال طراحی ‌شده و کارکرد عادی آنها نیز در این محدوده قرار بگیرد. در غیر این صورت به ‌سرعت خراب می‌شوند.
  • چگالی (ویسکوزیته) سیال را بررسی کنید: سنسورهای فشار با استفاده از ارتجاع صفحات دیافراگمی کار می‌کنند. این صفحات تحت تأثیر قدرت سیال جابه‌جا می‌شوند. اطلاع از مقدار چگالی (ویسکوزیته) سیال در چگونگی کالیبراسیون صفحه ارتجاعی و افزایش دقت اندازه‌گیری سنسور تأثیرگذار است.
  • مقدار تأثیر سطح فشار بارومتریک در دقت سنسور فشار را بررسی کنید: فشار بارومتریک در آب‌وهوای متفاوت متغیر است و این تغییرات تأثیر مستقیم در دقت اندازه‌گیری سنسور فشار می‌گذارد. عدم توجه به اعمال تغییرات فشار بارومتریک باعث ایجاد افت در دقت اندازه‌گیری شده که قطعاً معیار شما در تشخیص سطح فشار را به‌ اشتباه می‌اندازد. تأثیر فشار بارومتریک در فشارهای کمتر از 100 پاسکال قابل ‌توجه است. اما معمولاً در فشارهای بیش ‌از 100 پاسکال تأثیر آن جزئی است و نیازی به بررسی آن نداریم.
  • مقدار لرزش خطوط فرآیندی را بررسی کنید: سنسورهای فشار بر بدنه تجهیزات فرآیندی نصب می‌شوند. هر نوع لرزش غیرمتعارف و یا بیش ‌از حد زیاد تجهیزات مقدار دقت عملکرد سنسورهای فشار را کم می‌کند. مهم است که قبل ‌از خرید سنسور فشار مقدار لرزش احتمالی سیستم در بدترین حالت را پیش ‌بینی کرده و سنسور مطابق با تحمل این لرزش تهیه کنید.
  • از سازگاری شیمیایی سنسور با سیال اطمینان داشته باشید: بخش اندازه‌گیری سنسور فشار در تماس مستقیم با سیال قرار دارد. این بخش و حتی دیگر بخش‌ها باید در سازگاری کامل با سیال انتخاب شوند. متریال ساخت سنسور فشار باید در مقابل تهاجم شیمیایی سیال مقاومت کند و با آن ترکیب شیمیایی نداشته باشد. انتخاب سنسور فشار برای محیط‌های خورنده دشوار است. سیالات خورنده مانند آمونیاک، اسید سولفوریک، اسید هیدروکلریک و… به ‌راحتی متریال‌های ناسازگار را تخریب می‌کنند. بنابراین مهم است که تمامی بخش‌های سنسور فشار از المان اندازه‌گیری تا المان‌های الکتریکی در شرایط کاملاً سازگار با سیال انتخاب ‌شده باشند.
  • توانایی نصب در محیط‌های پرخطر را بررسی کنید: در سطح صنایع خصوصاً صنایع نفت و گاز، محیط‌های پرخطر بسیار زیادی وجود دارد. در این محیط‌ها انواع گازهای قابل ‌اشتعال با امکان وقوع انفجار آنها وجود دارد. هر نوع تحریک الکتریکی مستعد حریق و انفجار در چنین فضاهایی است. برای چنین فضاهایی باید از سنسور فشار با قابلیت ضد انفجار تهیه کنید.
  • نوع سیگنال خروجی و استاندارد ارتباطی آن را در نظر بگیرید: هر سنسور فشار در نهایت لازم است تا اطلاعات خود را به شکل سیگنال الکتریکی در اختیار سیستم کنترل مرکزی قرار دهد. لازم است که سیگنال ارتباطی سنسور فشار با سیگنال ارتباطی کارتهای آنالوگ سیستم پردازش مرکزی همخوانی داشته باشد. این ارتباط معمولاً در سطح استاندارد HART (4-20 میلی‌آمپر) است.
  • روش نصب سنسور فشار را بررسی کنید: در آخرین قدم باید از سنسوری که قابلیت نصب شدن بر سیستم فرایندی را داشته باشد، تهیه کرده باشید. روش اتصال انواع سنسور فشار متفاوت است. اتصال رزوه‌ای متداول‌ترین گونه است. اما این سنسورها را گاهاً به روش اتصال فلنچی نیز طراحی می‌کنند.

قیمت سنسور فشار

لیست قیمت سنسور فشار (pressure sensor) متنوع است. قیمت این سنسورها با توجه به نوع متریال ساخت و همچنین نوع رنج تشخیص فشار و حتی استفاده از تکنولوژی ساخت آنها متنوع است. هر اندازه سنسور قابلیت‌های گسترده‌تر، توانایی کار در محدوده دمای بیشتر و در کل ماندگاری و دقت اندازه‌گیری بالاتری داشته باشد، قاعدتاً گران‌تر نیز است. 

البته لزوماً سنسورهای گران‌تر از کیفیت اندازه‌گیری بالاتری برخوردار نیستند. زیرا این افزایش قیمت به خاطر بهره‌مندی از متریالی خاص برای پایش فشار در محدوده خاص و یا دماهای خیلی داغ و خیلی سرد است. لذا برای تکمیل سیستم فرآیندی ساده می‌توان از سنسورهای فشار معمولی نیز استفاده کرد. 

برای خرید و بررسی موارد استفاده از سنسور فشار می‌توانید از خدمات تخصصی فروش آنلاین سایت اینرژی استفاده کنید. اینرژی مجری تخصصی عرضه تجهیزات ابزار دقیق است که می‌تواند به شما در انتخاب سنسور فشار با قابلیت‌های مناسب فنی کمک نماید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • محمد رضا غفارمنش 19 تیر 1402 / 8:44 ب.ظ

    سلام در مراحل طراحی و ساخت انواع سنسور فشار از چه آزمایش هایی استفاده میشود ؟ممنون میشم راهنمایی کنید

  • علی نجفی 18 تیر 1402 / 12:33 ب.ظ

    سلام و خداقوت.ترانسمیتر فشار چیست؟ چه کاربردی در صنعت دارد؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


محصولات
مقالات